Marika Christiansson

Jag heter Marika Christiansson.
Jag är en omställare som bor lite söder om Laholm, i Halland. I 2022 flyttade jag tillsammans med min svenske make från Holland till Halland. Och nu bor vi på en liten gård med en lagom stor plantskola med mest ätbara träd. Varje gång en äkta kastanj, hassel eller ett valnötsträd går ut i världen blir vi skitnöjda. Tack, trädet. Må du ha ett långt liv! Och bidra till ett annat och bättre matsystem för oss alla.
Vi försöker kolla på ett annat sätt att ge svar på allt som verkar självklart eller vad som inte verkar självklart längre. Och vi vill gärna samarbeta med andra. Jag önskar att alla får uppleva att vi inte är ensamma.
Och vad kul att du har hittat hit, till websidan av omställningsbyrån. Det gjorde jag också och nu i april 2024 blev jag medarbetare.
Jag gillar morötter och ärtsoppa. Varje månad håller vi i en omställningsärtsoppa med morötter-möte hemma hos oss, för att kunna dela med oss av våra erfarenheter och ge inspiration till varandra. Jag gillar att bygga bryggor eller broar mellan människor, och mer och mer också mellan människor och naturen som vi är en del av, mellan människor och maten som vi äter. Jag gillar vara med människor med olika yrkesbakgrunder, kulturella bakgrunder och åldrar. Att bygga bryggor är någonting jag vill bidra med till Omställningsbyrån. Med mina kompetenser i Nonviolent Kommunikation (NVC/ kontaktskapande kommunikation), The Work that Reconnects, mindfulness och juridik. Jag har varit lärare i mer än 20 år och mina färdigheter som handledare, coach, facilitator och tränare tar jag med mig ut i världen, när jag håller i workshops, kurser eller är del av omställningsgrupper. Jag håller också i ”sorgcirklar”, för att kunna sörja den påverkan vi människor har på vår vackra planet, men också för att kunna sörja det som händer i våra egna liv.
Hoppas jag får träffa dig någon gång. Vad är det i ditt liv som genererar nyfikenhet och öppenhet? Vad eller vem är det som stöttar dig i att se nya möjliga vägar att komma framåt? Kanske kan vi också samarbeta? Du kan nå mig per telefon eller e-mejl. Välkommen på ett möte på distans (zoom) eller ännu bättre, välkommen i Laholm.

Kontaktuppgifter:
Marika Christiansson
marika@framtidskultur.se
Telefonnummer: 076 3046230
Webbplats: www.framtidskultur.se