Stefanie Schlosser

För att beskriva mig själv skulle jag säga: mycket intresserad av och entusiastisk inför att lära mig något nytt självständigt och snabbt samt att utarbeta kunskapen för att dela den på ett tydligt sätt. Personlig kommunikation (sociala medier är inte samma sak) tycker jag ganska mycket om. Mitt intresse av många olika ämnen och därmed mina breda bakgrundskunskaper ger mig möjlighet att hitta kreativa idéer och också att verka som länkande element (nätverka).

Eftersom jag också gillar att dela kunskap och erfarenheter ville jag bli lärare från det att jag var barn. Även om jag avslutade mina studier vid LMU-München bestämde jag mig till slut för att inte bli en del av det mycket strikta och i mina ögon trånga skolsystemet i Tyskland.

Frihet och självständighet har alltid varit jätteviktiga för mig. Det har till slut lett mig till att starta mitt eget företag här i Sverige.

Mitt företag Sweden Experience Tours

Inom mitt företag hittar jag otaliga möjligheter att uttrycka min mångsidighet.

Jag erbjuder …

 • guidade vandringar, där jag berättar om landskapet vi vandrar igenom, om växter och djur och även lite om historia och kultur. Som sagt gillar jag att dela kunskap.
 • … live handpan-musik på särskilda platser i Sveriges vackra natur.
 • skogsbad (Shinrin Yoku), där vi rör oss medvetet i naturen och genomför olika övningar i medvetenhet samt en skogsmeditation.
 • land-art-kurser, där vi skapar konstverk i och med naturen. Vi använder bara naturliga material och objekten stannar på platsen och överlämnas till vädrets påverkan och förgänglighet.

Dessutom skapar jag rum där jag hittar samarbeten med andra fantastiska människor för att erbjuder kurser och evenemang tillsammans.

www.swedenexperiencetours.com

Under sommaren 2020 arbetar jag också som trädgårdsmästare på ett företag som odlar ekologiska grönsaker på friland och i växthus och säljer dem på lokala marknader.

Mina formella och informella utbildningar samt kompetenser och erfarenheter:

 • Studier samt examen till gymnasielärare i geografi, biologi och kemi (Ludwig-Maximilians-Universität München, Tyskland)
 • Environmental Studies on Humanities (Rachel Carson Center München, Tyskland)
  Examensarbetet gjordes i form av en film kring invasiva växter i samarbete med en studiekamrat. https://www.youtube.com/watch?v=zGXpk6N6hLg
 • > 10 års erfarenhet som guide (Tyskland, Spanien, Azorerna, nyligen i Sverige)
 • IAC Dive Leader
 • Flera års erfarenhet som trädgårdsmästare
 • Flera års erfarenhet som akrobatiklärare på en gymnasieskola (Tyskland) och med sommarcirkusskola för barn
 • Flytande tyska, engelska, portugisiska och svenska; franska på medelnivå, spanska på basnivå
 • Grundare och ledare av ett projekt i kombination med mitt vetenskapliga examensarbete kring invasiva växter i en skyddad våtmark (NATURA2000-område) i södra Tyskland (2011-2016). Arbetet publicerades 2019 av det tyska förlaget Akademikerverlag.
 • Genom att starta företaget Sweden Experience Tours har jag lärt mig mycket om att designa broschyrer och visitkort, skapa en egen hemsida samt den tekniska kunskapen för att få hemsidan och bildgallerier online
 • Dessutom har jag erfarenhet av att göra åskådliga presentationer, skriva vetenskapliga texter (på tyska och engelska), fotografera och även klippa film.

Genom att resa mycket och leva i olika enkla bostäder har jag också förenklat mitt liv. Jag behöver inte mycket och är ganska tacksam för vad jag har. Upplevelser är ändå mer värdefulla än materiella grejer.

Kontaktuppgifter
Stefanie Schlosser
076-081 0511
stefanie@swedenexperiencetours.com
www.swedenexperiencetours.com