SAM NYGREN

Vem är du?
Jag är en 32-årig omställare som lever på landsbygden. Har flera år sysslat med självhushållning som röd tråd genom livet. Nu är jag mer nomad och hjälper andra i deras självhushållningsarbete. Mitt arbete ser jag som att skildra omställningsarbete och stärka dem som försöker skapa något nytt. Det här gör jag genom att vara ute på vägen och möta människor, skriva och fota deras liv vilket utmynnar i reportage och essäer samt hålla workshops i inre omställning.

Vad bidrar du gärna med till Omställningsbyrån?
Jag bidrar med reportage och essäer om livet som självhushållare, jag läser gärna och ger feedback på andras texter, delar gärna mina erfarenheter av hur man kan lägga upp ett fritt arbete och har ett brett kontaktnät inom omställning och självhushållning.

Vilka erfarenheter och kompetenser har du?
Utbildad kognitionsvetare – läran om tänkande – med insikter om människans psykologi & kultur. Har erfarenhet av reportageskrivande, skönlitterärt skrivande, att leda kreativa processer, Photoshop, WordPress, cirkelpraktik och att leva på landsbygden.

Hur ställer du själv om?
Jag är en praktisk omställare som försöker leva enligt devisen att ’vara förändringen jag vill se i världen’. Jag håller bin, hjälper andra med självhushållningsarbete, lever lokalt och väljer bort konsumtion. Jag ger hela min tid till omställningsarbete. Jag väljer bort traditionell inkomst utan lever istället i en bytes- och gåvoekonomi, där andra personer donerar allmosor till mitt arbete.

Var bor du?
Min vagn står för tillfället utanför Grytgöl i Östergötlands kommun. Ett andra hem är i Marvikarnas naturreservat i östra Sörmland. Men en stor del av mitt arbete gör jag ute på gårdar i Sverige där jag lever med och porträtterar andra självhushållares liv.

Kontaktuppgifter
Sam Nygren
073-8131559
sam.nygren@omstallningsbyran.se
www.intebaramorotter.se