Mårten Pella

Mårten är musiker, pedagog och aktivist som rört sig från Stockholms miljörörelser till Sörmlands omställningscirklar och bor numera på en gård utanför Gnesta i ett av fyra hushåll. Mårten tror på gräsrotsrörelsers kraft och är nyfiken på skärningspunkter mellan omställningsrörelsens lekfulla, kreativa utforskande och andra rörelsers kamp på liv och död för jordens framtid. Mellan inre och yttre omställning. 
Brinner för social rättvisa och hur det kan flätas ihop med miljöarbete och omställning.

Mårten är slagverkare i bandet Bicycle Beat.
Bandet började som ett gatuband och har sedan dess växt till ett etablerat band som spelar på festivaler, evenemang och skolor mm. De har bland annat gjort projektet Music for the Planet, en skolturné om musik, miljö och ungas visioner för framtiden. 
Mårten har tidigare varit lärare på folkhögskolekursen Hållbara Gemenskaper, en kurs om samarbete, ledarskap och omställning. 
Han har akademisk bakgrund inom statsvetenskap och hållbar samhällsutveckling från Stockholms Universitet och har arbetat som forskningsassistent
med projekt om klimatrörelsens strategier. 
Även varit aktiv inom många delar av Stockholms miljörörelse, i bland annat Greenpeace, Jordens Vänner, PUSH Sverige, Fältbiologerna och Fridays for Future. 

Ställer själv om genom att gå kursen Naturliv och lära sig bli hemmastad, trygg, kunnig och i kontakt med naturen. Är nybliven medlem i Omställningnätverkets styrelse med målet att starta en arbetsgrupp för social rättvisa under 2023. 

Kontaktuppgifter
Mårten Pella
+46 73 774 49 46
marten.pella@omstallningsbyran.se