Kristin Karlsson

KRISTIN KARLSSON

Vem är du?
Jag växte upp på en bondgård men kände att jag aldrig riktigt passade in. Istället utbildade jag mig till journalist och jobbade på lokaltidningar i Sverige och som frilans i England. För drygt tio år sedan återvände jag delvis till rötterna när jag bosatte mig i närheten av gården där jag växte upp, men också genom att bidra till ekologisk odling med mina erfarenheter och kompetenser inom journalistik och kommunikation.

Vad bidrar du gärna med till Omställningsbyrån?
Genom att skriva det där reportaget om människor som ställer om – till en bättre värld, eller berätta om ekologisk produktion och om vikten av livskraftiga jordar.

För mig är Omställningsbyrån framförallt en möjlighet att ta del av och bidra till en inspirerande gemenskap för alla oss som skapar berättelser om omställningen och om en bättre värld.

Vilka erfarenheter och kompetenser har du?
Jag är utbildad journalist vid Bona folkhögskola och har en masterutbildning i politik och massmedia från Liverpools universitet, fokus på maktanalys. Jag har arbetat cirka tio år på lokal- och branschtidningar inklusive fem år som frilansande journalist i England. De senaste tio åren har jag arbetat som presschef på KRAV och nu är jag kommunikationsansvarig på plattformsorganisationen CONCORD Sverige som tillsammans med svenskt civilsamhälle arbetar med globala utvecklingsfrågor.

Jag är också engagerad inom den globala ekorörelsen, framförallt som föreläsare i kommunikation på IFOAM Organic Internationals ledarskapskurs och som styrelseledamot för IFOAM EU.

Hur ställer du själv om?
Framförallt är jag medveten om vem jag köper min mat ifrån. När det är möjligt vill jag allra helst ha personlig kontakt med bonden. Jag försökte ta hand om några höns ett tag, men när en mård tog hönsen så orkade jag inte starta om.

Den personliga omställningen är viktig för mig, särskilt i ett samhälle där det är lätt att tappa fokus på det som är viktigt i livet.

Var bor du?
Vid vägs ände, i skogen, bredvid Mälaren, cirka en halvtimmes resa till Enköping eller Bålsta.

Kontaktuppgifter
Kristin Karlsson
kristin.karlsson@omstallningsbyran.se
+46 728 588 728