Emma Tukia

Vad jag gör:

Min affärsidé handlar om att kombinera mina erfarenheter inom beteendevetenskap och terapi med omställnings- och hållbarhetsarbete.

Jag hjälper och inspirerar människor till ett inre och yttre hållbart liv genom föreläsningar, workshops, kurser, vandringar, events samt genom podden Inspiratörerna som jag producerar. Jag skriver även låtar och kan tonsätta och spela in andras texter på beställning.

Vad jag erbjuder:

Jag erbjuder inspirationsföreläsningar eller workshops kring temat hållbarhet, köpfrihet samt inre-yttre omställning.

Man kan anlita mig om man vill ha en spelning i omställningssammanhang eller vill ha en text tonsatt. Jag kan även hjälpa till med poddproduktion för företag och privatpersoner.

Man kan anlita mig som rådgivare inom hållbarhetsfrågor, köpfrihet eller självhushållning, eller som samarbetspartner, processledare/projektledare i ett omställningsprojekt. Jag tar även skribentuppdrag inom hållbarhetsfrågor.

De tjänster jag erbjuder privatpersoner kan handla om rehabilitering och personlig utveckling, med syfte att stärka sin inre hållbarhet. Jag erbjuder temavandringar, samtal, hjälp att komma igång med köpfrihet genom personliga målsättningar, återknyta till naturen och det enkla och guidning i sin egen inre och yttre hållbarhetsresa.

När jag tar uppdrag utgår jag mycket ifrån de erfarenheter jag själv gjort genom min egen omställningsresa men även från den kunskap jag har som terapeut och handledare med flera års arbete med människor och grupper.

Om mig

Kontaktuppgifter:

emma.i.tukia@gmail.com
070-2526307

Utbildning:

Jag är utbildad innovationsvetare med inriktning på förändringsledning på individ- och organisationsnivå, samt KBT-terapeut och har en friskvårdsbakgrund som hälsocoach. Jag är även utbildad handledare för familjehem och kontaktfamiljer och har arbetat med utbildningar, handledning, terapi och grupper.

Utöver det har jag engagerat mig i styrelsearbete i olika ideella föreningar och har arbetat både lokalt och internationellt för ett bättre samhälle, bland annat som eventsamordnare och ansvarig för bemanning på ett härbärge.

Min omställningsresa:

Jag har varit engagerad i omställningsfrågor, självhushållning, psykologi och miljöfrågor så länge jag kan minnas men min stora omställningsresa började när jag bestämde mig för ett köpfritt år. Innan dess hade jag läst allt jag kommit över om frivillig enkelhet, omställning, självhushållning och ett enklare sätt att leva. Ju mer jag fick veta om hur lite tid vi har på oss att ställa om till ett nytt sätt att leva desto mer angeläget kändes det att börja arbeta med omställningsfrågor på heltid.

Mitt köpfria år hjälpte mig att landa i insikten att omställning inte bara är nödvändigt, utan också möjligt att genomföra och dessutom väldigt givande och roligt. Detta satte igång en omställningsprocess i mig som slutligen gjorde att jag tog beslutet att arbeta med omställningsfrågor som hållbarhetskonsult på heltid.

Min egen omställningsresa har lett till en större meningsfullhet och riktning i livet. Genom att välja att gå ner i arbetstid har jag fått mer tid att lära mig nya hantverk, hitta nya intressen, återupptäcka glömda drömmar och uppfyllas av drivkrafter som inte tidigare fått plats i livet. Jag hade tid och ork att fördjupa mina relationer, hittade nya kontakter med liknande målsättningar och fick tid till återhämtning ute i naturen. Detta vill jag hjälpa andra att göra.

I samband med min egen omställningsresa startade jag podden ”Inspiratörerna”. Där samtalar jag med människor som inspirerar mig till ett inre och yttre hållbart liv genom det liv de lever, val de gjort, kunskaper eller egna erfarenheter. Podden är tänkt som en lärandeprocess för mig personligen men den är även tänkt att inspirera andra till att leva mer hållbart i sina egna liv och ta små steg mot sin egen dröm.

Länkar:

Podd:

I media om köpfrihet:
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=7380207

Musik

Tonsättning tillsammans med Daniel Tukia av text av Mattias Irving:

Tonsättning av text av Mattias Irving i samarbete med Tro och Solidaritet:

Musikmedverkan i radioinslag Hot, våld och näthat mot journalister av Michelle Muntau:

http://studentreportrarna.se/jmmvt12/wp_Muntau_Michelle/?page_id=74

Egna låtar: