Skriv om en hållbar framtid

När:
12 oktober, 2021 kl. 19:00 – 21:15 Europe/Stockholm Tidszon
2021-10-12T19:00:00+02:00
2021-10-12T21:15:00+02:00
Var:
Online via Zoom
Pris:
950 kr
Kontakt:
Abigail Sykes
0704-25 32 27
Foto: Jon Hoefer/Pixabay

Vill du börja skriva eller utveckla ditt skrivande inom olika genrer? Är du nyfiken på hur en hållbar framtid skulle kunna se ut? Vill du läsa och diskutera kring omställning tillsammans med andra?

Den här kursen handlar i första hand om att skriva, läsa, samtala och reflektera kring texter om omställning och hållbarhet, snarare än om handledning eller respons när det gäller skrivandet som hantverk. Deltagarna delar sina texter med varandra för diskussion, inspiration och feedback.

INNEHÅLL
Det kommer att finnas möjlighet att jobba både med journalistiska och skönlitterära texter, poesi, dramatik eller vilken genre du själv väljer. Det genomgående temat är en omställd framtid och det är helt upp till dig om du vill utgå ifrån fakta, göra egna intervjuer eller hitta på själv ur fantasin.

DISTANSKURS
Hela gruppen möts online i direktsändning under fem kvällar. Vi använder gratisprogrammet Zoom där vi kan se, prata och chatta med varandra. Under träffarna varvar vi samtal i större och mindre grupper med skrivövningar och genomgångar. Mellan träffarna får du både läs- och skrivuppgifter att göra själv.

Du behöver tillgång till dator, läsplatta eller smartphone och en hyfsad uppkoppling mot Internet. Du behöver också avsätta någon timme mellan varje träff för läs- och skrivuppgifterna. De flesta tycker att Zoom är relativt enkelt att lära sig men för dig som inte använt verktyget tidigare kommer det att finnas möjlighet att sätta dig in i funktionerna i lugn och ro och att få hjälp med det tekniska.

Vi träffas varannan tisdag, på följande datum:
12 oktober
26 oktober
9 november
23 november
7 december

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Kursledare är Abigail Sykes, frilansande journalist, pedagog och översättare med fokus på omställningen till ett hållbart och regenerativt samhälle.

Anmäl dig här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-lundabygden/kurser/skriv-om-en-hallbar-framtid-12848/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.